Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Χανιά, Κρήτη, Greece
Η ζωή είναι ένα ταξίδι..εμπλουτίστε την με πολλά μικρότερα για να την κάνετε πιο όμορφη!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Όλα ξεκίνησαν 1 χρόνο και 9 μήνες πριν..ERASMUS!

1 χρόνο και 9 μήνες πριν ξεκίνησε το Εrasmus, πολύ νωρίτερα όμως άρχισε η χαρτούρα και οι προετοιμασίες για το μεγάλο ταξίδι! Όνειρο ζωής για μια φίλη μου και αγαπημένη ανάμνηση και εμπειρία για όλες μας πλέον!

Πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό για εμένα και μάλιστα διαρκείας! 4 φίλες και συμφοιτήτριες λοιπόν αποφασίσαμε να πάμε Εrasmus!!! Αρχικά Ισπανία, στην Κόρδοβα για αυτό είχαμε ξεκινήσει και μαθήματα Ισπανικών κανα χρόνο νωρίτερα....αλλά με τα πολλά καταλήξαμε Τσεχία, στο όμορφο Μπρνό!

16 Φλεβάρη του 2009 αναχωρήσαμε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για το κέντρο της Ευρώπης!!!!!
Το ταξίδι απρόβλεπτο και με αρκετές αναποδιές..αλλά καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας! Μια μικρή γεύση του τη περάσαμε???

".....εγώ, οι 4 φίλες μου και ένας ακόμη συμφοιτητής μας πρωί-πρωί λοιπόν, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και με την Aegean Αθήνα, 1η αναποδιά μόλις φτάσαμε Αθήνα ήταν ότι έσπασε το παπούτσι του αγοριού της παρέας...άνοιγμα των 2 βαλιτσών που είχε (40 κιλά και οι 2) και έψαχνε το 2ο ζευγάρι, το οποίο δεν γνώριζε καν που είναι γιατί η μαμά του είχε ετοιμάσει τις αποσκευές (κλασικός άντρας χιχιχι )....τεσπά τα βρίσκει, τα φοράει, πετάει τα άλλα και μετά περιμέναμε κανα 5ωρο για τη 2η πτήση με προορισμό την Πράγα!
Προσγειωνόμαστε στην τσέχικη πρωτεύουσα κατά τις 4 και η ταλαιπωρία δυστυχώς συνεχίζεται...εγώ και 2 φίλες μου πρώτη φορά στο εξωτερικό....οπότε όλα πρωτόγνορα...κάνουμε συνάλαγμα για τα πρώτα έξοδα και πάμε να αγοράσουμε εισιτήριο για το λεωφορείο που θα μας πήγαινε στον κεντρικό σταθμό! Χάλια τα αγγλικά της κοπέλας στο information office του αεροδρομίου οπότε λάθος και η πληροφορίες, εμείς στην έρευνα που είχαμε κάνει από Ελλάδα υπεραστικό λεωφορείο θα παίρναμε από το σταθμό των υπεραστικών και καλώς εχόντων των πραγμάτων κατά τις 11 το βράδυ το πολύ θα είμασταν Μπρνό!.....αλλά τώρα άλλαξαν τα δεδομένα, οπότε βγάζουμε εισιτήριο για λεωφορείο απο το αεροδρόμιο για τον σταθμό των τρένων, ώστε να είμαστε Μπρνό σε 2 ωρίτσες και κάτι..βγαίνουμε από το αερόδρομιο, χιόνιζε, ψωφόκρυο και να περιμένουμε το λεωφορείο...έρχεται και κατεβαίνουμε σε λάθος στάση..και όχι στο σταθμό των τρένων, οπότε περπάτημα στο χιόνι αλλά κάποια στιγμή φτάσαμε σε μια στάση του μετρό αγοράζουμε 75λεπτο εισιτήριο με προορισμό τον περιβόητο "σταθμό των τρένων", ρωτάμε για τρένο προς Μπρνό μας στέλνουν σε μια άλλη στάση μετρό..στην προσπάθεια μας να πάμε 5 άτομα με 2 αποσκευές ο καθένας συν το λάπτοπ στον ώμο και σακίδια (απογευματινή ώρα, οπότε το μετρό γεμάτο κόσμο) έσπαγαν ροδάκια και χερούλια απο βαλίτσες, πέφταμε σε σκάλες και δεν περιγράφεται η όλη κατάσταση..ένας πανικός!
Μπερδέψαμε τις στάσεις, κάθε φορά μας έστελναν και σε άλλη...μας έλεγαν μόλις έφυγε το τρένο πηγαίνετε εκεί...τρέχαμε να προλάβουμε και πάλι τα ίδια...3 ώρες η κατάσταση αυτή...η πρώτη ώρα ειδικά μες στο τρέξιμο..μετά πηγαίναμε μηχανικά...το εισιτήριο είχε λήξει βέβαια (75λεπτο ήταν) αλλά ευτυχώς δεν έγινε έλεγχος (αυτό μας έλειπε!).....με τα πολλά φτάσαμε στην σωστή στάση "τραγική ειρωνεία???? ήταν η πρώτη στάση στην οποία είχαμε πάει"....αλλά το επόμενο τρένο έφευγε σε 3 ώρες περίπου, 12:30 το βράδυ συγκεκριμμένα, οπότε κάτσαμε και περίμεναμε στον άθλιο σταθμό με πολύ κρύο αλλά τα καταφέραμε (!) σχεδόν διότι μόλις ανέβαινα στο τρένο με πήρε το βάρος των αποσκευών πίσω και δώστου μια τούμπα...φινάλε πτώσεων!
Μπαίνουμε στο τρένο και απλά περιμέναμε να φτάσουμε....υπήρχε αρκετή γκρίνια μεταξύ μας αλλά ευτυχώς για άλλη μια φορά το αγόρι της παρέας ηρεμούσε τα πράγματα....αν δεν τον είχαμε ακόμη θα είμασταν στο σταθμο του μετρό και θα ψάχναμε τη σωστή στάση χιχιχιχιχι. Παρόλα αυτά δεν έπρεπε και να κοιμηθούμε, μην χάσουμε τη στάση και καταλήξουμε σε καμιά Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη......
Αισίως φτάσαμε 3 με 4 το πρωί στο Μπρνό...ευτυχώς μας περίμενε ένας ντόπιος φοιτητής στο σταθμό και μας πήγε στις εστίες του πανεπιστημίου....4 το πρωί να υπογράφουμε χαρτούρα κτλ...φτάνουμε στο πολυπόθητο κρεβάτι στις 5!!!! έπρεπε να το στρώσουμε βέβαια πριν κοιμηθούμε αλλά αυτό ήταν το λιγότερο πραγματικά!......

Η ζωή που ακολούθησε εκεί ήταν απλά ονειρεμένη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: